Rostad spetskål med krispigt baconströssel

Rostad spetskål med krispigt baconströssel

Härligt mjuk spetskål som serveras med dressing, rårörda lingon och krispigt bacon!

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 2 små spetskålshuvud eller 1 stort
  • Olivolja och salt
  • 0,5 dl flytande honung
  • 280 g tärnad bacon (2 paket)

Senapsdressing

  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • Salt
  • 1 dl rårörda lingon
Gör så här Sätt ugnen på 170 grader, lägg ut baconet på en plåt och stek i ugnen tills det är helt krispigt. Ta ut baconet och låt fettet rinna av på t.ex. hushållspapper. Smula sönder det krispiga baconet till ett strössel.

Höj temperaturen i ugnen till 180 grader. Dela spetskålen i klyftor. Lägg kålen på en plåt och ringla över rikligt med olivolja så det tränger in mellan bladlagren, salta. Baka i ugnen tills de fått fin färg ca 30 minuter - ta ut och ringla över flytande honung efter 10-15 minuter.