Okonomiyaki - Japansk pannkaka med bacon

Okonomiyaki - Japansk pannkaka med bacon

Pannkaka på japanskt vis med bacon topping och härligt goda såser.

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 st ägg
  • 3,5 dl vatten
  • 500 g vitkål - fint strimlad
  • 1 knippen salladslök
  • 0,5 dl inlagd finhackad ingefära (gari)
  • 280 g bacon (2 paket)
  • 1 tsk salt
  • Olja och smör till stekning

Sås

  • 0,5 dl ljus japansk soja
  • 0,5 dl worcestershiresås
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 2 msk risvinäger
  • 2 tsk ingefära - riven
  • 1 tsk maizena

Topping

  • Bacon
  • salladslök
  • Nori - klippt i strimmor
  • sesamfrön och majonäs
Gör så här Börja med att vispa ihop pannkaksmeten med ägg, vetemjöl och vatten samt salt.

Skär ner baconet i små bitar och stek krispigt i stekpanna - lägg över på en assiett med hushållspapper.

Skiva vitkålen tunt och finhacka ingefäran och löken - vänd ner i smeten tillsammans med bacon (spara gärna lite bacon att toppa med).

Hetta upp smör och olja i en stekpanna till medelvärme och stek pannkakor - ca 5 minuter per sida.

Koka upp alla ingredienser till såsen utom maizena som rörs ut i lite kallt vatten och tillsätts den kokande såsen under omrörning. Låt svalna.

Servera pannkakorna med sås, majonnäs, salladslök, nori, sesamfrön och extra bacon.
Smaklig spis!