Flintastek Sangria med Mojo rojo

Flintastek Sangria med Mojo rojo

De pigga, fruktiga tonerna i vår Sangria-marinerade flintastek tar klassikern till nya höjder! Lägg till proffsigt saltkokta potatisar och en knallig Mojo rojo och bjud nära och kära på en spansk fest!

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 Scan Flintastek Sangria ca 1 kg
  • 1 kg små potatisar
  • 3 dl salt
  • 1,5 l vatten
  • MOJO ROJO
  • 300 g inlagd paprika
  • 2 skivor formbröd
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 krm rökt paprikapulver
  • 0,5 chilifrukt med medelstyrka
  • 2 msk citronjuice
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • TILLBEHÖR
  • 400 g padrones
  • 200 g rödlök - i stora klyftor
  • 1 citron i klyftor
  • oliver, kapris, sallad
  • Färska grönsaker efter säsong och smak
Gör så här Koka upp vatten och salt, lägg i potatisen och koka tills den är nästa klar. Häll av det mesta av vattnet, låt ett par dl vara kvar och låt koka torrt, skaka på grytan några gånger under tiden. Ta av locket och låt potatisen stå på eftervärmen och torka till.

Lägg alla ingredienser till Mojo Rojon utom olja i en mixer och mixa jämt, häll i oljan lite i taget och mixa emellan. Smaka av såsen med salt.

Grilla flintasteken på medelvärme upp till en innertemperatur på 68 grader, låt vila 10 minuter under folie innan köttet skärs upp.

Grilla padrones och rödlök till fin färg, lägg upp och droppa över olivolja samt flingsalt.
Lägg upp köttet med såsen och alla tillbehör och njut!