Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram. Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Fylld fläskytterfilé i ugn med kafferub
- 600 g Scan fläskytterfilé
- 1 msk frystorkat kaffe av god kvalitet
- 1 tsk chilliflakes - milda
- 1 tsk rökt paprika
- 1 tsk hel spiskummin
- 2 msk flingsalt
- Smör till stekning
- 3 stora silverlökar
- 2 msk smör
- 1 tsk honung
- Salt och peppar
- 1 kg fast potatis
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 dl olivolja
- Salt och peppar
- 3 dl finriven parmesanost
- Skyn från köttet
- 1 dl kalvbuljong
- 3 dl grädde
- 0,5 citron - zest
- Maizena till redning
- Salt och peppar
- 250 g broccoli
- 1 msk olja
- Salt, peppar och chiliflakes