THE B.O.C SIGNATURE UMAMI BURGER

THE B.O.C SIGNATURE UMAMI BURGER

Grilla För 6 personer
Ingredienser
  • 1 paket Scan Pork Roast Burger
  • 12 skivor hamburgerost, cheddar
  • 1 st saltgurka, medelstor
  • 3 dl majonnäs
  • 1 dl barbecuesås
  • 2 st gula lökar (eller köp färdiga lökringar)
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl ljus lager, lättöl
  • 1 äggula
  • 2 nypor salt (ca ½ tsk, smaka av)
  • 1 liter frityrolja
  • 12 skivor Scan Bacon
Gör så här 1. Grilla burgarna, det går lika bra i stekpanna och grillpanna som på stekbord. För snygga grillränder, stek på en riktigt varm grill och avrunda över indirekt värme (ca 6 minuter beroende på temperatur). Skär ett litet snitt i en av burgarna och se så att de är klara. Vid servering toppa med 2 st cheddarostskivor som får smälta ner.

2. För att göra dressingen, finhacka saltgurkan och krama ur eventuell vätska. Blanda gurkan med majonnäs och barbecuesås. Låt stå kallt.

3. Blanda ihop mjöl, öl, äggula och salt till frityrsmeten (du kan även köpa färdig frityrsmet eller till och med färdiga lökringar om du föredrar). Häll frityroljan i en lämplig kastrull. (Ha ett lock i beredskap för att släcka eventuell frityrbrand och var försiktig med den varma oljan under och efter användning.)

4. Skala löken och skär den i ringar. Vänd ringarna i rikligt med frityrsmet. Fritera och lägg på papper för att rinna av.

5. Stek bacon krispigt och gyllene.

MONTERING:
1. Rosta båda bröden snabbt på ovan- och undersidan i torr panna eller på grillgallret så att de blir krispiga och gyllene.

2. Lägg en klick majonnäs på bottenbrödet. Lägg ostburgaren ovanpå, sedan en stor nyfriterad lökring eller två mindre och två skivor fint stekt bacon. Stryk dressing i locket och lägg det överst. Done och bara att börja umami-moff!