Ugnsbakad fläsksida med 3 sorters lök, majonäs och parmesan

Ugnsbakad fläsksida med 3 sorters lök, majonäs och parmesan

För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g fläsksida utan svål
  • salt och peppar
  • 0,5 dl soja
  • vatten
  • 1 st rödlök, skivad
  • 1 knippe salladslök
  • 2 msk rostad lök
  • 2 msk majonäs
  • 1 bit parmesan, finriven
Gör så här Salta och peppra fläsksidan på båda sidorna. Lägg i en ugnsform med fettsidan nedåt.

Slå på vatten så att det täcker till hälften och häll på sojan. Baka i totalt 3 timmar i 150 grader.

Vänd fläsksidan efter halva tiden och slå eventuellt på mer vatten.

Kan ätas både varm och kall. Kan med fördel ligga i kylen över natten innan den skivas upp.

Servera med finskuren salladslök, skivad rödlök och rostad lök som en god smårätt på påskbordet. Spritsa majonäs och avsluta med att riva parmesan över.