Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 20 st Scan Deli köttbullar
- 20 st kavringsskivor
- smör till stekning
- bladpersilja till garnering
RÖDBETS-SPREAD
- 200 g kokta rödbetor
- 100 g kvarg
- 4 msk grovhackade cornichons
- Salt & peppar
2. Mixa betorna släta och rör ihop med kvarg och cornichons.
3. Smaka av med salt och peppar.
4. Skär bort kanterna på brödet och dela på mitten.
5. Stek brödskivorna i smör i en stekpanna på bägge sidor tills de får färg. Lägg sedan på hushållspapper.
6. Stek köttbullar i smör så de blir varma och får färg.
7. Bred på rödbets-spread på brödet och trä en köttbulle på tandpetare med bladpersilja och tryck ner i brödet.