Rågbröd med pastejish och inlagda rotfrukter.

Rågbröd med pastejish och inlagda rotfrukter.

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 ask Scan Pastejish
  • 300 g skalade rotfrukter, ex. morot, rotselleri, kålrot, palsternacka m.fl
  • 1 dl ättika
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 dl persilja, hackad
  • 4 skivor rågbröd
  • 1 knippe smörgåskrasse
  • flingsalt
  • svartpeppar
Gör så här Blanda ihop ättika med vatten och socker tills det löst upp sig.
Hyvla rotfrukterna tunt med en osthyvel eller en mandolin.
Lägg i de tunnhyvlade rotfrukterna och låt dra i minst 30 minuter.
Vänd i persiljan i rotfrukterna och låt dra tills det är dags att servera.
Bred pastejish på rågbröd, toppa med inlagda rotfrukter och krasse.