Wrap med Provencale korv

Wrap med Provencale korv

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 1-2 förp Scan Provencale korv
  • 4 st Platta pitabröd eller större tortillabröd
  • 1 sats Ajvarspread, se recept nedan
  • 1 sats Sötpotatis fries, se recept nedan
  • 1 sats Sockersaltad gurka, se recept nedan
  • 1 sats Syltad rödlök, se recept nedan
  • 100 g Fetaost, smulad
  • Persiljeblad

Ajvar spread

  • 1 dl Ajvar relish
  • 200 g Phildelphiasost
  • salt
  • Svartpeppar

Sötpotatis fries

  • ca 1 kg Sötpotatis, grovstrimlad med skal
  • 1-2 dl Potatismjöl
  • Salt
  • Olja att fritera i

Sockersaltad gurka

  • 200 g Gurka, tunnskivad
  • 2 msk Ris eller äppelcidervinäger
  • 1 msk Socker
  • 1 msk Salt

Syltad rödlök

2 st Rödlök, tunnskivade

  • 1 dl Socker
  • 1 dl Ättika
  • 2 dl Vatten
Gör så här Grilla/värm brödet.
Bred på lite ajvarspread och lägg sen på nyfriterad sötpotatis. Toppa med
nystekta/grillade korvar, gurka, lök, fetaost och persiljeblad. Rulla ihop wrap och servera direkt.

Ajvar spread:
Vispa ihop ajvar med ost och smaka av med salt och peppar.

Sötpotatis fries:
Blanda sötpotatisstrimlor med potatismjöl, skaka sen av så mkt mjöl det går med hjälp av ett durkslag/stor sil.
Fritera potatisen i omgångar i olja, först på 150°C i 2-3 minuter, skaka av olja och lägg på hushållspapper, gör om tills alla strimlor är förfriterade.
Förvara kallt i kylen tills de ska serveras.
Fritera sötpotatisstrimlorna igen på 190°C i några minuter, krydda sen med salt och servera.

Sockersaltad gurka:
Blanda alla ingredienser och låt dra i 30-40 minuter innan den serveras, rör om då och då.

Syltad rödlök:
Blanda ihop socker, ättika och vatten tills sockret löst sig. Lägg i lök, rör om och låt dra i någon timme. Förvara kallt tills ni ska använda löken.