Wrap med Korvish

Wrap med Korvish

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 1-2 förp Scan Korvish, grillad
  • 4 st Platta pitabröd eller större tortillabröd
  • 1 sats Ajvarspread, se recept nedan
  • 1 sats Sötpotatis fries, se recept nedan
  • 1 sats Sockersaltad gurka, se recept nedan
  • 1 sats Syltad rödlök, se recept nedan
  • 100 g Fetaost, smulad
  • Persiljeblad

Ajvar spread

  • 1 dl Ajvar relish
  • 200 g Phildelphiasost
  • salt
  • Svartpeppar

Sötpotatis fries

  • ca 1 kg Sötpotatis, grovstrimlad med skal
  • 1-2 dl Potatismjöl
  • Salt
  • Olja att fritera i

Sockersaltad gurka

  • 200 g Gurka, tunnskivad
  • 2 msk Ris eller äppelcidervinäger
  • 1 msk Socker
  • 1 msk Salt

Syltad rödlök

2 st Rödlök, tunnskivade

  • 1 dl Socker
  • 1 dl Ättika
  • 2 dl Vatten
Gör så här Grilla/värm brödet.
Bred på lite ajvarspread och lägg sen på nyfriterad sötpotatis.
Toppa med nystekta/grillade korvishar, gurka, lök, fetaost och persiljeblad.
Rulla ihop wrap och servera direkt.

Vispa ihop ajvar med ost och smaka av med salt och peppar.

Blanda sötpotatisstrimlor med potatismjöl, skaka sen av så mkt mjöl det går med hjälp av ett durkslag/stor sil.
Fritera potatisen i omgångar i olja, först på 150°C i 2-3 minuter, skaka av olja och lägg på hushållspapper, gör om tills alla strimlor är förfriterade.
Förvara kallt i kylen tills de ska serveras.
Fritera sötpotatisstrimlorna igen på 190°C i några minuter, krydda sen med salt och servera.

Blanda alla ingredienser och låt dra i 30-40 minuter innan den serveras, rör om då och då.

Blanda ihop socker, ättika och vatten tills sockret löst sig.
Lägg i lök, rör om och låt dra i någon timme.
Förvara kallt tills ni ska använda löken.