Korvish anchochili serverad med rostad sötpotatis och stekt röd endive
Korvish anchochili serverad med rostad sötpotatis och stekt röd endive

Korvish anchochili serverad med rostad sötpotatis och stekt röd endive

StekaUgnssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Korvish Anchochili
  • 1 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök, fint riven
  • 2-3 st sötpotatis
  • 3-4 st röd endivesallad
  • 3 msk granatäppelsirap alternativt balsamicosirap
  • 1 ½ msk rödvinsvinäger
  • 1 1/2 dl grekisk yoghurt
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 dl rostade valnötter, grovhackade
  • valnötter, grovhackade
  • salt
  • peppar
  • 2-3 kvistar myntablad
Gör så här Blanda olja och vitlök. Nagga potatisarna med gaffel och lägg på en plåt, pensla på hälften av vitlöksoljan och strö på salt. Sätt in i ugn på 200°C i 40-50 minuter, ta ut och låt svalna lite. Dela diagonalt i 2-4 bitar och pensla på vitlöksolja på snittytorna, stek sen i het panna tills de fått fin rostad färg.
Stek Korvish i en panna utan fett och endivesalledn i en annan panna med vitlöksolja. Vispa ihop granatäppelsirap med vinäger och smaka av med salt och peppar. Blanda yoghurt och olivolja, smaka av med salt och peppar. Bred lite yoghurtsås i botten på en tallrik eller form, varva potatis, Korvish och endive ovanpå. Ringla över granatäppeldressing, strö över valnötter och myntablad.