Friterad kalvsylta med senapsmajonnäs

Friterad kalvsylta med senapsmajonnäs

För 4 personer
Ingredienser
  • 200 g Scan kalvsylta
  • 2 dl mjöl
  • 3 ägg ägg
  • 3 dl panko (japanskt ströbröd)
  • 2 dl majonnäs
  • ½ dl grov senap
  • ½ citron
  • salt & peppar
Gör så här Skär syltan i bitar, ca 10-12 bitar per förpackning. Lägg bitarna på en bricka
med plastfilm och frys i 30-40 minuter. Blanda mjöl med salt och peppar
i en bunke, vispa ägg i en annan och avsluta med panko i en tredje. Ta ut
syltan och dubbelpanera bitarna först i mjöl, sen ägg och sist i panko-ströbröd.
Lägg tillbaka på brickan och sätt in i frysen igen tills de ska friteras.

Blanda majonnäs med grov senap, finrivet citronskal och citronsaft. Smaka
av med salt och peppar. Hetta upp olja till 170°C och fritera syltan gyllenbrun,
låt rinna av och servera direkt med senapsmajonnäs.