Scan Baconstekt, Rapsgris Picnicbog med äppelmustsås, rostad rotselleri och haricots verts

Scan Baconstekt, Rapsgris Picnicbog med äppelmustsås, rostad rotselleri och haricots verts

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 650 g Scan Rapsgris Picnicbog
  • 1 msk smör
  • 1 pkt. Scan Bacon
  • 4 kvistar rosmarin
  • svartpeppar
  • 1 st rotselleri, ca 800 g
  • 2 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ msk kalvfond
  • 2 dl äppelmust
  • ½ msk maizena
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 st äpple
  • 200 g Haricots Verts
  • 1 msk smör
  • Salt & peppar från kvarn
Gör så här Sätt ugnen på 200°C. Strö rikligt med rosmarin och svartpeppar över bogen, linda baconskivorna runt om. Stek i ugn till en innertemp på 65°C. Låt vila, minst 20 min.

Skala rotsellerin och skär i 5 cm klyftor - en klyfta/portion. Lägg en smörklick samt salt och peppar på varje klyfta, baka i ugn tillsammans med picnicbogen,
till de är mjuka.

Koka upp vispgrädde, kalvfond och äppelmust. Låt koka ihop, red med maizena.
Smaka av med äppelcidervinäger.

Klyfta äpplet. Koka haricots verts i saltat vatten och tillsätt äppelklyftorna och låt koka ½ minut. Slå av vattnet och lägg i en klick smör.

Skiva picnicbogen och servera med sellerin, haricots verts, äppelklyftor och
äppelmustsåsen.