Scan Baconstekt, Rapsgris Picnicbog med äppelmustsås, rostad rotselleri och haricots verts
Scan Baconstekt, Rapsgris Picnicbog med äppelmustsås, rostad rotselleri och haricots verts

Scan Baconstekt, Rapsgris Picnicbog med äppelmustsås, rostad rotselleri och haricots verts

Ugnssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 650 g Scan Rapsgris Picnicbog
  • 1 msk smör
  • 1 pkt. Scan Bacon
  • 4 kvistar rosmarin
  • svartpeppar
  • 1 st rotselleri, ca 800 g
  • 2 msk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ msk kalvfond
  • 2 dl äppelmust
  • ½ msk maizena
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 st äpple
  • 200 g Haricots Verts
  • 1 msk smör
  • Salt & peppar från kvarn
Gör så här Sätt ugnen på 200°C. Strö rikligt med rosmarin och svartpeppar över bogen, linda baconskivorna runt om. Stek i ugn till en innertemp på 65°C. Låt vila, minst 20 min.

Skala rotsellerin och skär i 5 cm klyftor - en klyfta/portion. Lägg en smörklick samt salt och peppar på varje klyfta, baka i ugn tillsammans med picnicbogen,
till de är mjuka.

Koka upp vispgrädde, kalvfond och äppelmust. Låt koka ihop, red med maizena.
Smaka av med äppelcidervinäger.

Klyfta äpplet. Koka haricots verts i saltat vatten och tillsätt äppelklyftorna och låt koka ½ minut. Slå av vattnet och lägg i en klick smör.

Skiva picnicbogen och servera med sellerin, haricots verts, äppelklyftor och
äppelmustsåsen.