Köttbullar Albondigas i tomatsås

Köttbullar Albondigas i tomatsås

Ingredienser
  • 3 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl vitt vin
  • 2 st nejlikor
  • 1 burk krossade tomater
  • 40 st Scan Deli köttbullar
  • 1 dl mandlar
  • salt och svartpeppar
  • 20 st baguetteskivor, rostade
Gör så här Rosta mandlar i en torr stekpanna, låt svalna något och hacka sedan grovt.

Hetta upp olja i en kastrull och svetta lök och vitlök i några minuter. Slå på vin och tomatkross, lägg i nejlikor och låt det koka upp, sänk värmen och sjud i 5 minuter. Lägg i köttbullar och sjud under lock i 10-15 minuter. Tillsätt mandelhack och smaka av med salt och peppar.

Spetsa två köttbullar på en pintxos-pinne eller tandpetare och fäst på brödet. Häll lite sås över och servera ljumma.