Grillad Karré med äppelpotatissallad

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 4 skivor Karré av Rapsgris
  • 2 msk Kumminfrön
  • 1 msk Svartpepparkorn
  • 1 tsk Korianderfrön
  • 1 msk Socker
  • 0,5 tsk Salt

Äppelpotatissallad

  • 1,5 msk Äppeljuice, koncentrerad
  • 1 dl Philadelphiaost
  • 1,5 dl Majonäs
  • 600 g Potatis, kokt och halverad
  • 200 g Rött äpple, urkärnad och tärnat med skal
  • 1 knippe Salladslök, tunnskivad
  • 1 dl Persilja, hackad
  • Salt och peppar

Mango- & körvelsmör

  • 0,75 dl Mangochutney
  • 150 g Smör
  • 0,5 st Citron, rivet skal
  • 1 dl Körvel, hackad
  • Salt och peppar
Gör så här Börja med att göra en dry rub: Rosta kummin, svartpeppar och koriander i en torr panna på medelhög värme tills det får färg, ca 7-8 min. Ta av från värmen och låt svalna. Mixa. Lägg i en skål och blanda med socker och salt. Gnugga in karréskivorna med dry rubben och låt dra i 10 min.

Äppelsallad: Vispa ihop äppeljuicekoncentrat med Philadelphiaost och majonnäs. Vänd i potatis, äpple, lök och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Mango & körvelsmör: Mixa mangochutney med smör. Vänd i citronskal och körvel. Smaka av med salt och peppar. Spritsa eller gör en rulle av smöret och ställ kallt.

Grilla eller stek köttet och servera med äppelsalladen och kryddsmöret.