I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Grillguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden

Läckökorv med svensk, julig "surkål"
- 300 g Scan Läckökorv
- 150 g Grönkål, strimlad
- 150 g Vitkål, strimlad
- ½ Ansjovisfilé, hackad
- ½ Rödlök, finhackad
- 1 msk Ättika
- ½ dl Gräddfil
- Krasse
- 4 små grilllpinnar
2. Tillsätt rödlöken, ansjovisen, lite vatten och ättikan.
3. Koka samman och låt sjuda tills det är riktigt mjukt under lock. Lyft sedan av locket och koka ihop. Smaka av med salt, peppar och ev mer ättika. Det ska vara riktigt härligt syrligt. Kyl.
4. Dela Läckökorven mitt i tu, och dela sedan halvorna på längden till fyra stavar. Trä upp två bitar korv på ett spett och bryn korvspetten i het panna på båda sidorna.
5. Blanda kålen med gräddfil och lägg sedan upp kålen. Toppa med krasse och lägg ett korvspett på varje.