Bläckfiskar i blomkålshav

Bläckfiskar i blomkålshav

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan Grillkorv
  • 500 g Potatis
  • 300 g Blomkål
  • 2 msk Smör
  • 2 dl Mjölk
Gör så här 1. Skala och skär potatisen i bitar. Skär blomkålen i stora buketter. Koka potatis och blomkål i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av saltvattnet.

2. Smält smöret i en kastrull och häll sen i mjölken.

3. Vispa potatis och blomkål ganska slätt. Häll sen i mjölken och rör spegelblankt. Smaka av med salt och peppar.

4. Dela korvarna på mitten och skär snitt i ändarna. Stek i smör i ca 6 minuter.

5. Servera bläckfiskarna med ett riktigt hav av mos.

Tips! Om du färgar moset med blå karamellfärg så får bläckfiskarna riktigt skönt vatten att doppa sig i!