Små lammfärsspett med  Red hot chorizo och spenat- och melonsallad med mynta

Små lammfärsspett med Red hot chorizo och spenat- och melonsallad med mynta

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan Lammfärs, 400 g
  • 1 pkt Scan Red Hot Chorizo, 300 g
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 12 grillspett

Sallad

  • 1 galiamelon
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 påse bladspenat, ca 100 g
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • ½ dl kallpressad rapsolja
Gör så här Börja med salladen. Dela, skala och kärna ur melonen. Skär fruktköttet i tunna klyftor. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Grovhacka myntan men spar lite hela blad till servering. Blanda melon, chili, spenat och mynta i en skål. Tillsätt vinäger och olja strax innan servering, blanda runt. Smaka av med salt och peppar.

Skala och finhacka löken och vitlöken. Blanda färs, ägg, lök, vitlök, salt och peppar. Forma lammfärssmeten till 12 ovala bullar. Dela varje korv i 4 bitar. Fördela lammfärsbullarna och korvbitarna på 12 spett. Grilla dem runt om ca 10 minuter.

Servera spetten med salladen och gärna kokt färskpotatis. Strö över myntablad.