För 5 personer
Ingredienser
  • 400 g Scan blandfärs eller fläskfärs
  • 1 dl Ris - rundkornigt
  • 1 st Vitkålshuvud
  • 1 st Gul lök
  • 2 st Ägg
  • 1.5 dl Mjölk
  • 0.5 dl Sirap
  • 50 g Smör
Gör så här Koka riset. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull där kålhuvudet får plats. Skär runt roten på vitkålen och stick en liten kniv i roten som handtag. Sänk ner kålen i det kokande vattnet och låt koka tills det yttersta bladet är mjukt. Lossa bladen ett efter ett och lägg de på en plåt för att rinna av. Skär bort lite av den tjocka nerven på bladet eller banka till den lite. Sätt ugnen på 175° C. Skala och hacka löken. Fräs den i lite smör utan att den tar färg. Blanda färsen med ris, ägg, mjölk och lök. Smaksätt med salt och peppar. Lägg lite färs på ett blad och rulla ihop. Lägg kåldolmarna i en smörad ugnsform. Ringla över sirap och smält smör. Sätt in kåldolmarna i ugnen i ca 30 minuter. Servera kåldolmarna med rårörda lingon, stekskyn och ev. potatismos.