Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden

Helstekt pepparrostbiff med apelsin- och whiskeysås, potatistårta och krispig sallad
Potatistårta
- 3 kg potatis
- 6 äggulor
- 50 g smör
- 1 liten purjolök
- 2-3 tsk salt
Helstekt pepparrostbiff
- 1.4 kg Scan Gourmet Rostbiff eller Entrecôte
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk flytande honung
- 2 tsk salt
- ½ msk grovmalen svartpeppar
- 1 msk grovstött rosépeppar
- 1 msk grovstött grönpeppar
- 1 tsk salt
Apelsin- och whiskysås
- ½ dl farinsocker
- ¾ dl whisky
- 5 dl kraftig buljong (sky från steken + köttfond)
- 3 msk tomatpuré
- ½ dl kinesisk soja
- saften av en pressad apelsin
- 1 ½ msk potatismjöl