Tryffelpastej

Tryffelpastej

För 15 personer
Ingredienser
  • 2 askar Scan Bredbar Leverpastej á 200 g
  • 2 msk vispgrädde
  • 50 g konserverade kantareller
  • 2 tsk tryffelolja

Glasyr

  • 1 gelatinblad
  • 1 dl köttbuljong
  • rosmarin
  • lingon eller tranbär
Gör så här Blanda leverpastejen med grädde och avrunnen grovhackad svamp samt tryffelolja (kan uteslutas men ger en rikare smak). Lägg pastejen i en liten ungssäker form. Lägg gelatinbladen i i blöt i kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och smält det på svag värme i kastrull. Låt svalna. Dekorera pastejen med rosmarin och lingon eller tranbär. Häll över gelatinblandningen. Låt stelna i kylen. Servera pastejen med oliver, cornichons och syltlök.