Smulpajsknyten

Smulpajsknyten

För 8 personer
Ingredienser

Smuldeg

  • 150 g smör
  • 1½ dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • 3 päron
  • 2 msk socker
  • 1 tsk maizena
  • ½ tsk kanel
  • 250 g hallon
Gör så här Blanda smör, socker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke till en smulig deg. Det här går bra att förbereda och lägga in i en plastpåse i kylen eller frysen. Kärna ur päronen och skär dem i tunna klyftor. Lägg dem i en skål och strö över socker, maizena, kanel och hallon. Vänd försiktigt. Smöra 8 aliminiumfolieark ca 25*25 cm. Lägg päronen och hallonen på foliebitarna och strö över smulpajensdegen. Vik ihop knytena - men lämna toppen öppen. Lägg knytena på grillen, medelvärme, ca 10-15 minuter. Servera med glass.