Hel grillad karré

Hel grillad karré

Grilla För 15 personer
Ingredienser
  • 2 kg Scan fläskkarré i bit benfri

Marinad

  • 1 dl kinesisk soja
  • ½ dl grillkrydda
  • 2 msk timjan eller rosmarin
  • ½ dl rapsolja
Gör så här Blanda alla ingredienser i marinaden. Putsa eventuellt köttet. Dela köttet genom att skära ett djupt snitt längs långsidan - men inte ända igenom. Vik ut köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Se till att köttet täcks av marinaden. Låt ligga i kyl i minst 2 timmar, helst över natten Torka av köttet och grilla det på medelvärme på gasolgrill eller över indirekt kolglöd. Lägg på lock. Vänd flera gånger under grillningen. Grilla på låg värme på gasolgrill tills innertemperaturen är 80°, 1-1¼ timme. Låt köttet vila i folie ca 20 minuter innan det skärs upp.