Julpaté med lingonsås

Julpaté med lingonsås

För 6 personer
Ingredienser
  • 1 ask Scan ugnsbakad leverpastej 200 g
  • 200 g Scan blandfärs
  • 1 liten gul lök
  • 1 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • ½ dl glögg

Lingonsås

  • 2 dl rårörda lingon
  • rivet skal från ½ apelsin
  • 2 tsk pressad apelsinsaft
  • 2 krm malen ingefära
  • 1½ msk glögg
Gör så här Blanda samman alla ingredienser till patén i en matberedare eller för hand. Häll smeten i en liten smord ugnsfast form. Grädda i 200°C ca 40 min. Skär bort det orange på apelsinskalet och strimla det fint. Blanda samman alla ingredienser. Servera till julpatén.