Rosépepparpanerad fläskfilé

Rosépepparpanerad fläskfilé

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Piggham fläskfilé
  • 100 g Scan bredbar leverpastej
  • 6 msk stött rosépeppar
  • 4 msk madeira
  • 200 g sockerärter
Gör så här Sätt ugnen på 175°C.
Putsa fläskfilén fri från eventuella hinnor. Skär filén i 4 bitar, salta och vänd i 4 msk rosépeppar. Bryn fläskfilébitarna i smör i en het stekpanna.

Rör ihop leverpastej och madeira i en skål. Skär ett snitt i varje köttbit och fördela pastejröran i snitten. Lägg köttet i en ugnsfast form. Stek köttet färdigt i ugn i ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 65°C.

Koka sockerärtorna i saltat vatten i en kastrull i 1-2 minuter. Strö resterande rosépeppar över köttet.
Servera gärna med en potatisgratäng och blandad sallad. Droppa gärna nypressad citron över grönsakerna.