Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 4 skivor Scan Piggham fläskkarré ca 500 g
MARINAD
- ½ msk chilipulver
- 1 msk torkad timjan
- 4 msk tomatpuré
- 2 msk lönnsirap eller flytande honung
- 3 msk japansk soja
SALSA
- ½ färsk ananas fint tärnad
- ½ rödlök hackad
- 2 chilifrukter urhackade och fint strimlade
- 3 msk färsk basilika fint strimlad
- rivet skal av 1 limefrukt
- 3 msk färskpressad limesaft
- 2 krm salt
TILL SERVERING
- ugnsrostade potatisklyftor