Igelkotten 2

För 4 personer
Ingredienser
  • 400 g Scan prinskorv
  • 3 st Mammas köttbullar
  • 8-10 potatisar för kok och mos
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl mild ost riven
  • 1 knivudd muskotnöt
  • gräslöksstrån

GARNERING

  • finskuren gräslök
Gör så här Skala och koka potatisen i cirka 20 minuter. Koka upp mjölken. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt eller elvisp. Rör i mjölken lite i taget, tillsätt osten. Smaka av med muskot, salt och peppar. Snitta korvarna i ena änden så att det blir ett kryss, stek prinskorvarna några minuter i en stekpanna. Lägg potatismoset på ett uppläggningsfat och forma en "kulle" av moset. Stick ner korvarna i moset. Gör nos och fötter av halverade köttbullar, skär ut trekanter till ögon. Stick några gräslöksstrån till morrhår och gör en liten gräsmatta av finskuren gräslök. Det här receptet kommer från Scans nya kokbok "Saken är Biff"