Fetaost- och basilikafylld fläskfilé med färskpotatissallad

Fetaost- och basilikafylld fläskfilé med färskpotatissallad

GrillaSteka För 6 personer
Ingredienser
  • ca 500 g Scan Fläskfilé
  • 100 g fetaost tärnad
  • 1 påse Santa Maria marinad - Smokey Honey
  • 8 basilikablad

VINÄGRETT

  • ½ dl äppelcidervinäger
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk koncentrerad äppeljuice

POTATISSALLAD

  • 600 g färskpotatis kokt ljummen halverad
  • 1 rödlök skivad eller klyftad
  • 15-20 svarta oliver (t ex kalamata)
  • 8 röda cocktailtomater halverade
  • 8 gula cocktailtomater halverade
  • ½ dl gräslök grovt skuren

TILL SERVERING

  • 1 kruka romansallad
Gör så här Dela fläskfilén i 4 bitar. Gör ett hål genom varje filé med en vass kniv. Fördela fetaosten och basilikabladen i hålet. Lägg köttet i en plastpåse, häll över marinaden och låt marinera i 1-2 timmar. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål. Blanda ingredienserna till potatissalladen i en större skål. Vänd ner vinägretten och smaksätt med salt och peppar. Grilla köttet på en medelvarm grill ca 7 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 65°C. Vänd köttet flera gånger under grillningen. Skär fläskfilen i skivor och servera med potatissallad.