Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Café de Paris kryddsmör
Receptet på kryddsmöret på restaurangen Café de Paris sägs vara hemligt men det finns många varianter att få tag på. Här är vårt godaste recept.
Så här gör du
Blanda allt i en skål och forma till en rulle med hjälp av plast- eller aluminiumfolie. Lägg i kylskåp och låt stå några timmar eller över natten. Smör som blir över går utmärkt att spara i frysen till nästa gång du vill njuta denna läckerhet.
• 300 g rumstempererat smör
• 2 äggulor
• 1 liten klyfta pressad vitlök
• 1 finhackad shalottenlök
• 2 msk finhackad persilja
• 1 msk citronsaft
• 3 krm senapspulver
• 0,5 tsk av torkad oregano, salvia, mejram, timjan, och paprikapulver
• 0,5 tsk riven pepparrot
• 1 tsk Worcestershiresås
• 1 krm vitpeppar
• 2 msk grädde
• Eventuellt en nypa salt