Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
OXFILÉ
Få saker slår en välstekt oxfilé. Det är den absolut möraste detaljen från djurets bakre del. Bryn den hett och låt den gå klart i ugnen så blir den som allra bäst.
FLANKSTEK
Det här är en styckdetalj som har kommit stort på sista tiden och det är inte så konstigt – när den lagas rätt är den makalöst god! Passar fint att både steka och grilla, men håll koll på tempen. En innertemperatur på runt 58 grader är lagom. Efter tillagning, skär tvärsöver fibrerna för att få bästa ätupplevelse
RUMPSTEK
En smakrik men ändå mör styckdetalj som gör sig bra både för stekning och på grillen. Och vad du än gör: behåll fettkappan på, den kommer att sätta smaken på hela anrättningen.
ROSTAS
Utvald Rostas är mörad i minst 18 dagar och är extra putsad, färdig att tillaga och njuta av ett svenskt smakrikt kött. Salta och peppra, stek runt om i en panna och låt gå färdigt i ugn. Passar till 4-6 personer.
Styckmästarens Oxfilé
Scan Styckmästarens Utvalda oxfilén är den möraste styckningsdetaljen på nötdjur. Sitter under bakre delen av ryggen och får anstränga sig väldigt...
Styckmästarens Flankstek
Scan Styckmästarens Utvalda Flankstek är mörad i minst 18 dagar och är ett riktigt saftigt och smakrikt kött. Flanksteken är mör och smakrik med...
Styckmästarens Entrecote
Scan Styckmästarens utvalda Entrecote är mörat i minst 18 dagar och har en fin marmorering. Entrecoten är den del med mest smak och karaktär. För d...
Styckmästarens Rostas
Scan Styckmästarens Utvalda Rostas är ett mycket mört nötkött med en svag marmorering. Utvald Rostas är mörad i minst 18 dagar och är extra putsad,...
Styckmästarens Rumpstek
Scan Styckmästarens Utvalda Rumpstek med kappa är mörad i minst 18 dagar och har en smakrik kappa som gör köttet saftigt. Rumpsteken är spetsen på...
Styckmästarens Ryggbiff
Scan Styckmästarens utvalda Ryggbiff är mörad i minst 18 dagar och har en fin marmorering. Scan Utvald ryggbiff i skiva har en exakt vikt på 180 g....
Styckmästarens Entrecoteburgare
Scan Styckmästarens Utvalda Entrecoteburgare, färsk, smakrik och saftig! En quarter pounder som mixats till perfektion av vår styckmästare Benny me...
Styckmästarens Högrevsfärs
Scan Styckmästarens utvalda Högrevsfärs är alltid av 100% svenskt nötkött där Benny tagit fram den ultimata blenden för hamburgare. Benny har valt...
Styckmästarens utvalda kalvkött
Klassiska rätter som osso buco, saltimbocca och wienerschnitzel är alla gjorda på kalvkött enligt traditionen. Nu finns styckmästarens utvalda kalvkött av högsta kvalitet.
Läs merStyckmästarens utvalda lammkött
Förutom fantastiska nöt- och kalvdetaljer har Benny nu handplockat våra finaste lammdetaljer och utökat sitt sortiment Styckmästarens Utvalda.
Läs mer