Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden
Biff Lindström
Den goda Lindströmska klassikern med sälta från kapris och syrlig sötma från rödbetor. Servera gärna med saltgurka, örtsmör och persilja. Fräs på dem i en het stekpanna med rikligt med smör tills de får en fin stekyta.
TILL PRODUKTSIDAParisare på Biff Lindström
En variant på Biff Lindström som en god brunchrätt eller klassisk vickning. Toppa med ett stekt ägg, stekt lök, en god majonnäs och tabasco. Lägg allt på ett smörstekt bröd alternativt i ett hamburgerbröd med lock. Yummy!
Ingredienser:
4 st Biff Lindström
4 st ägg
4 st hamburgerbröd eller formbröd
2 st gullök skivad
2 msk majonnäs
1 tsk Tabasco
4 msk saltgurka, skivad
valfri sallad
smör till stekning
GÖR SÅ HÄR:
Stek biffen i smör tills det blir fin stekyta i ca 4 minuter på varje sida. Ta bort biffarna och tillsätt den skivade löken och lite mer smör. Stek den mjuk. Salta och peppra.
Stek äggen (som du vill ha dem), smörstek formbrödet alternativt rosta i brödrost. Väljs hamburgerbröden rosta då i torr panna till lite gyllene färg uppstår.
Lägg lite majonnäs i botten på brödet. Tillsätt sallad och biff lindström. På med saltgurkan, stekt lök och avsluta med det stekta ägget. Stänk lite tabasco på efter tycke och smak. Nu har du en fantastisk brunchrätt eller en god avslutning på en rolig födelsedagsfest!
Kalvschnitzel
En fin schnitzel av kalvkött som vi har panerat och kryddat med en generös nypa salt och peppar. Servera på klassiskt svenskt vis med kapris, citron och lite friterad persilja eller gör en lyxig macka. Fräs på schnitzeln i en het panna i rikligt med smör tills den får en fin gyllene stekyta
TILL PRODUKTSIDASchnitzel i baguette
En perfekt macka för picnic eller ett on the go snack. Kalvschnitzelns steks och läggs i baguette eller ciabatta tillsammans med citronsmaksatt cream cheese och rökt skinka. Otroligt gott!
Ingredienser:
4 st kalvschnitzel stekta
1 st stor baguette
2 dl färskost (naturell eller smaksatt)
2 msk god olivolja
8 st skivor rökt skinka
1 st citron, skalet
Bladsallad
Salt och svartpeppar från kvarn till tillagningen.
GÖR SÅ HÄR:
Blanda färskosten med det rivna citronskalet och rör i olivolja. Smaka av med salt och peppar. Eller välj en smaksatt färskost efter egen smak.
Stek kalvschnitzeln i smör eller olivolja i ca 10 minuter.
Dela baguetten och bre med färskosten. Lägg salladsblad i botten. Tillsätt skinkskivorna och slutligen kalvschnitzeln. Den behöver absolut inte vara varm om man vill ha det hela som en picnicmacka.
Wallenbergare
Den smakrika klassiska och omtyckta rätten med kalvfärs och grädde är ju tradition men lite komplicerad att få till, så vi har gjort det lätt för dig! Servera gärna på det klassiska sättet med lingon, gröna ärtor, brynt smör och så klart potatismos. Eller varför inte med rotfrukter och svampsås?
TILL PRODUKTSIDAWallenbergare med rostade rotfrukter och svampsås
Varför inte servera en wallenbergare med rostade rotfrukter och sen god svampsås.
Ingredienser:
4 st wallenbergare, stekta
Smör till stekning
Svampsås
200 g svamp, exempelvis ostronskivling
och shiitakesvamp, skuren i mindre bitar
1 st gul lök, finhackad
3 dl grädde
1 st citron, skalet
Smör att steka
Salt och peppar
Rostade rotfrukter
300 g fast potatis, skuren i klyftor
200 g palsternacka, skuren i stavar
200 g morot, skuren i stavar
2 st vitlökar, delade
3 msk olivolja
1 msk honung
1 msk rosmarin, finskuren
GÖR SÅ HÄR:
Stek svampen i smör gyllene tillsammans med en hackade löken i ca 5 minuter. Tillsätt grädden och koka ihop tills såsen blir simmig. Riv över citronskal och salta och peppra efter smak.
Lägg alla rotfrukter i en ugnsäker form. Tillsätt olivoljan, honung, rosmarin samt vitlöken. Salta och peppra Baka på 175 grader i ca 45 minuter. Rör om då och då.
Vårt färskfrysta sortiment
Vårt färskfrysta sortiment är framtagen för snabb och enkel matlagning. I sortiment hittar ni finskuret fläskkött, lösfryst nötfärs och finskuret nötkött. Perfekt för både vardagens jäkt och helgens snabba finmiddag. Många gånger lagar man för mycket mat. Vi säger: Minska matsvinnet! Använd bara det du behöver och låt resten hålla sig fräscht i frysen till nästa gång du ska laga något gott.
TILL FRYST & LÄTT