Klassisk Schnitzel med Smashed Potatoes

Klassisk Schnitzel med Smashed Potatoes

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 paket, 800g, Schnitzlar
  • Olja/Smör att steka/koka i
  • 400g Grönt, ex. sparrisbroccoli, späda morötter, vaxbönor, skärbönor
  • 1 sats Silverlökssalsa, se recept nedan
  • 1 msk Kapris, friterad
  • 4 kvartar Citron, stekta/grillade
  • 1 kg Smashed Potatoes, se recept nedan
  • 1 sats Barbecuemajonnäs, se recept nedan
  • Salt och Svartpeppar
  • SMASHED POTATOES
  • 1 kg Kulpotatis, kokta och "handmosade"
  • Olja att fritera i
  • 4 klyftor Vitlök, lättkrossade med skal
  • 2 kvistar Rosmarin
  • Flingsalt
  • SILVERLÖKSSALSA
  • 100g Silverlök, finhackad
  • 0,5 Röd jalapeño, finhackad
  • 0,5 dl Persilja & Koriander, hackad
  • 1 Lime, pressad
  • Salt
  • BARBECUE MAJONÄS
  • 1 dl BBQ-sås, valfri
  • 2 dl Majonnäs
  • 1 msk Äppelcidervinäger
  • 0,5 msk Råsocker
  • Salt och Svartpeppar
Gör så här Hetta upp en panna med matfett och stek schnitzlarna gyllenbruna på båda sidorna, krydda med salt och peppar.

Koka upp vatten med salt och smör, blanchera grönt i 1-2 minuter el till önskad konsistens.

Smashed Potatoes:
Hetta upp fritös med olja till ca 170°C.
Blanda den kokta/handmosade potatisen med vitlöksklyftor och rosmarinkvistar. Fritera dem gyllenbruna & krispiga, lyft och låt rinna av.
Krydda potatis med flingsalt och servera.

Silverlökssalsa:
Blanda alla ingredienser i en bunke och smaka av med limejuice och salt, låt dra i ca 10 minuter innan den används.

Barbecue Majonnäs:
Rör ihop alla ingredienser och smaka av med salt, peppar och ev. mer vinäger och socker beroende på barbecuesås.

Lägg upp grönt på tallrik med schnitzel och toppa med silverlökssalsa och friterade kapris samt citronhalva på sidan. Servera med Smashed Potatoes och barbecuemajonnäs.