Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden


Ekologiska Köttbullar 300g
En smakrik upplevelse och en favorit för många. Våra färska köttbullar av svenskt kött, har en god smak och rullas och steks i Skara. De är enkla att värma och passar till det mesta. Dessutom är de ekologiska, vilket innebär att de framställts med höga krav på djuromsorg och djurhållning.
Innehåll
INGREDIENSER: Svenskt nöt- och griskött*° (70%), potatis*°, potatismjöl*, lök*, salt, socker*, druvsocker*, kryddor*. °Ursprung: Sverige, *Ekologisk ingrediens.
Näringsvärde per 100g
- Energi 1 000 kJ / 240 kcal
- Fett 16 g
- Varav mättat fett 8 g
- Kolhydrater 10 g
- Varav sockerarter 1 g
- Protein 13 g
- Salt 1,4 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 701846
Vikt: 300 g
GTIN: 7300200301000
Produktdata
Ursprung: Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +8°C
Tillagning
Stek i stekpanna i lite matfett på medelvärme 7–10 min. Rör om då och då. Värm i mikro på full effekt (750W) i ca 1½ min (en portion 8 st) och ca 3 min (4 port). Låt vila någon minut innan servering så värmen fördelar sig. Tillaga i ugn i en ugnsfast form i 200º ca 12–15 min. Vänd efter halva tiden.