Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden
Innehåll
Ingredienser: Skinka 90 %, vatten, salt, druvsocker, antioxidationsmedel E301 , konserveringsmedel E250. Av den totala vikten är ca 15% buljong.
Näringsvärde per 100g
- Energi 550 kJ / 130 kcal
- Fett 4,5 g
- Varav mättat fett 1,9 g
- Kolhydrater 0,1 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 22 g
- Salt 2,7 g
Allergener
- Gluten Nej
- Laktos Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Ärtprotein Nej
- Senap Nej
Teknisk data
Artnr: 683689
Vikt: 1 600 g
GTIN: 2320368900001
Produktdata
Ursprungsland: Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +8°C
Tillagning
ÖPPNINGSINSTRUKTION: Klipp upp förpackningen, håll av buljongen och ta ut skinkan. Buljongen kan användas till den klassiska dopp-i-grytan. Ta bort nätet samt svålen och griljera efter eget recept eller följ vårt griljeringstips. TILLAGNINGSANVISNING: Den här helgskinkan är färdigkokt. Du behöver bara öppna förpackningen och ta bort nätet och svålen. Servera skinkan som den är eller följ vårt griljeringstips. GRILJERA: Blanda 1 ägg med 2 msk senap. Pensla blandningen på skinkan. Strö eller sikta över lite ströbröd. Griljera skinkan i ugn 225°C i 10-15 min tills den fått fin färg. Låt skinkan kallna snabbt. För recept på ytterligare griljeringar besök scan.se för tips och idéer.