Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden


JULSKINKA HÅLLBARHETSGRIS
Julskinka av svensk Hållbarhetgris. Scans Hållbarhetsgris kommer alltid från Halla Gård i Västergötland. Julskinkan är färdigkokt och tillagas genom ugnsbakning. Cirka vikten är 2 kg per skinkan. Grisarna får gå både inne och ute som de själva vill och kan böka och beta i jorden i hagen. Gården drivs av egenproducerad biogas och egenodlat foder. Köttet från Hållbarhetsgrisen har en lägre klimatpåverkan jämfört med genomsnittet för grisuppfödning i Sverige. Läs mer på scan.se/hallbarhetsgrisen.
Innehåll
Ingredienser: Svensk skinka 90%*, vatten, salt, druvsocker, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250. *Ursprung: Sverige. Av den totala vikten är ca 20% buljong.
Näringsvärde per 100g
- Energi 600 kJ / 140 kcal
- Fett 5,4 g
- Varav mättat fett 1,9 g
- Kolhydrater 1 g
- Varav sockerarter < 0,5 g
- Protein 22 g
- Salt 2,7 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 681388
Vikt: 2 366 g
GTIN: 2320138900002
Produktdata
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +8°C