I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Grillguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden


Julskinka färdigkokt
Scans gulligaste skinka? Vår lilla buljongfria Pigghamskinka har ett praktiskt handtag som ger möjlighet till enkel hantering. Vi har utgått från skinkfransyska för att få en ca vikt på 1,2 kg per skinka. Efter kokning är buljongen avlägsnad. För enkel hantering så finns inget inre nät att avlägsna. Bara att griljera efter tycke och smak. Som alltid är det svenskt kött i Scan Julskinkor av Pigghamråvara.
Innehåll
Ingredienser: Skinka, salt, druvsocker, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250. Till 100g skinka har 110g skinkråvara används.
Näringsvärde per 100g
- Energi 700 kJ / 170 kcal
- Fett 8,9 g
- Varav mättat fett 3,6 g
- Kolhydrater 1 g
- Varav sockerarter < 0,5 g
- Protein 23 g
- Salt 3,4 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 680879
Vikt: 1 450 g
GTIN: 2320087900009
Produktdata
Ursprungsland: Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +8°C
Tillagning
Bara att griljera, vi har tagit bort nät och buljong åt dig. Griljera: Sätt ugnen på 200°. Blanda ägg och senap. Pensla blandningen på skinkan. Sikta över ströbröd. Griljera skinkan i ugnen ca 15 min eller tills skinkan har fått fin färg. Sätt i hela kryddnejlikor som garnering när skinkan svalnat något. Bäst före gäller obruten förpackning. En griljerade skinkan håller ca 7 dagar i kylen vid högst +8°C. Om skinkan står framme länge i rumstemperatur förkortas hållbarheten.