Kotlettplanka
Scan

Kotlettplanka

Scan Kotlettplanka är superenkel att grilla! Varför, jo, den är mörad genom saltmarinering för att behålla saftighet och den platta formen gör den lätt att få genomgrillad. Det är även enkelt att glaza och få en jämn yta. På tal om glaze, här finns utrymme för egen variation. Vill du ha tips så gå in på scan.se.

  • Svenska flaggan
  • Kött från Sverige

Innehåll

Ingredienser: Svensk Kotlett plankskuren (93 %), mörmarinerad (vatten, salt, glukossirap, antioxidationsmedel E325; E331, konserveringsmedel E262).

Näringsvärde per 100g

  • Energi 530 kJ / 130 kcal
  • Fett 5,6 g
  • Varav mättat fett 1,9 g
  • Kolhydrater 0,5 g
  • Varav sockerarter < 0,5 g
  • Protein 19 g
  • Salt 0,7 g

Allergener

  • Gluten Nej
  • Mjölk Nej
  • Soja Nej
  • Ägg Nej
  • Lupin Nej
  • Senap Nej
  • Sesamfrön Nej
  • Selleri Nej
  • Fisk Nej

Teknisk data

Artnr: 664656

Vikt: 560 g

GTIN: 2320465600002

Produktdata

Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige

Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C

Tillagning

Innan grillning, torka av ytan och tillsätt önskad smak i form av marinad eller rub. Kotlettplankan är lättrimmad så var försiktig med saltet. Grilla på hög värme för att få fin färg. Lägg sedan köttet på indirekt värme, gärna under lock, och låt gå klart. Vänd några gånger. Innertemperaturen ska nå 72 grader innan servering. Låt vila några minuter innan servering, skär gärna i tunna skivor, tvärs över fibrerna.