Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram. Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden


Kotlettplanka
Scan Kotlettplanka är superenkel att grilla! Varför, jo, den är mörad genom saltmarinering för att behålla saftighet och den platta formen gör den lätt att få genomgrillad. Det är även enkelt att glaza och få en jämn yta. På tal om glaze, här finns utrymme för egen variation. Vill du ha tips så gå in på scan.se.
Innehåll
Ingredienser: Svensk Kotlett plankskuren (93 %), mörmarinerad (vatten, salt, glukossirap, antioxidationsmedel E325; E331, konserveringsmedel E262).
Näringsvärde per 100g
- Energi 530 kJ / 130 kcal
- Fett 5,6 g
- Varav mättat fett 1,9 g
- Kolhydrater 0,5 g
- Varav sockerarter < 0,5 g
- Protein 19 g
- Salt 0,7 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 664656
Vikt: 560 g
GTIN: 2320465600002
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Innan grillning, torka av ytan och tillsätt önskad smak i form av marinad eller rub. Kotlettplankan är lättrimmad så var försiktig med saltet. Grilla på hög värme för att få fin färg. Lägg sedan köttet på indirekt värme, gärna under lock, och låt gå klart. Vänd några gånger. Innertemperaturen ska nå 72 grader innan servering. Låt vila några minuter innan servering, skär gärna i tunna skivor, tvärs över fibrerna.