I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Grillguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden
Innehåll
INGREDIENSER: Nöt- och grishjärta (25%). svål. vatten. KORNGRYN. nöttalg. grismellangärde. gristunga. grisnjure. nöt- och kalvlunga. salt. lök. socker. kryddor
Näringsvärde per 100g
- Energi 850 kJ / 200 kcal
- Fett 13 g
- Varav mättat fett 0,9 g
- Kolhydrater 7,6 g
- Varav sockerarter < 0,5 g
- Protein 13 g
- Salt 1,4 g
Allergener
- Gluten Ja
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 642857
Vikt: 300 g
GTIN: 7300207145003
Produktdata
Svensk köttråvara
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +8°C
Tillagning
Ta bort plasten, dela i skivor eller på längden och stek i stekpanna i lite matfett på medelvärme ca 3½ min. Värm tills den faller isär till en grynig massa. Lägg ut skivor av korven på en tallrik. Värm i mikro 700W ca 3½ min. Rör ihop till en grynig massa. Låt vila någon minut innan servering så värmen fördelar sig. Servera gärna med stekt potatis och lingon.