Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden


Styckmästarens Oxfilé
Oxfilén är den möraste styckningsdetaljen och sitter under bakre delen av ryggen. Styckmästarens Utvalda oxfilé är det möraste kött du kan tänka dig. Utvald Oxfilé är mörad i minst 18 dagar och är extra putsad, färdig att tillaga och njuta av ett riktigt mört och smakrikt kött.
Innehåll
Ingredienser: Svenskt Oxfile
Näringsvärde per 100g
- Energi 511 kJ / 122 kcal
- Fett 4,4 g
- Varav mättat fett 1 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 23 g
- Salt 0 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 492859
Vikt: 240 g
GTIN: 2320286300006
Produktdata
Ursprungsland: Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Bryn i smör runtom i stekpanna på hög värme, värm under tiden ugnen till 125 grader, sätt Oxfilén i mitten ugnen och stekt färdig till cirka 60 grader i kärnan.
Bra att veta
Oxfilén är den möraste detaljen på djuret och sitter på insidan av ryggraden. Filén delas upp i tre delar: huvud, mittbit och svans.
