Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden
Innehåll
Ingredienser: Svenskt Entrecote
Näringsvärde per 100g
- Energi 560 kJ / 130 kcal
- Fett 15 g
- Varav mättat fett 7,5 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 23 g
- Salt 0,1 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 490587
Vikt: 180 g
GTIN: 7300200589002
Produktdata
Ursprung: Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Stek i olja på hög temeratur ca. 4,5 min. på varje sida, sänk sedan värmen och tillsätt lite smör för smaken skull. Stek sedan färdig till önskat stekgrad
Bra att veta
Entrecoten är en mör och smakrik detalj delvis tack vare sin rika marmorering. Marmoreringen ger köttet extra smak och gör det mörare. Entrecoten lämpar sig väl att steka hel som rostbiff men vanligast är ändå att steka eller grilla den i skivor. Ett säkert kort för dig som snabbt och enkelt vill ha en festmåltid.
