Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden


SVENSK SKINKSTEK
Rapsgrisen® är en unik innovation från Scan. Köttet från Rapsgrisen® är märkbart saftigare, mörare och mer smakrikt än vanligt griskött; tack vare en bättre fettbalans med högre andel nyttiga, omättade fetter som Omega 3. Skinksteken styckas ur grisens bakdel och passar utmärkt till klassiska stekar. Späcka gärna med torkad frukt, krydda med örter och bräsera i cider eller äppeljuice.
Näringsvärde per 100g
- Energi 420 kJ / 100 kcal
- Fett 2,3 g
- Varav mättat fett 0,7 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 20 g
- Salt 0,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Laktos Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Ärtprotein Nej
- Senap Nej
Teknisk data
Artnr: 407459
Vikt: 1 117 g
GTIN: 2320745900006
Produktdata
Ursprungsland: Sverige
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Sätt ugnen på 125 grader. Krydda och bryn steken runt om i en panna. Lägg in steken i ugnen, på ungsfast form, tills innertemperaturen når 65 grader. Låt vila innan uppskärning så behåller du saftigheten bättre.