Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram. Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden


Utvald Kotlett av Rapsgris
Art nr: 407424
Smakrik, mör kotlett av Svensk Rapsgris®. Äntligen är grisen alla talar om här. Svensk Rapsgris® är en saftigare och godare gris. På ett antal utvalda svenska gårdar har vi tillsammans med bönderna valt att tillsätta svensk, kallpressad rapsolja i grisarnas foder. En helt naturlig kost som gör att köttet får en högre andel naturligt nyttiga fetter, som Omega 3. Resultatet har blivit ett kött som är både saftigare, godare och smakrikare än någonsin tidigare.
Näringsvärde per 100g
- Energi 550 kJ / 130 kcal
- Fett 6 g
- Varav mättat fett 1,9 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 20 g
- Salt 0,2 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 407424
Vikt: 827 g
GTIN: 2320742400004
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: FÖRVARING & HÅLLBARHET: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Sätt ugnen på 125 grader. Krydda och bryn Kotletten runt om i en stekpanna. Lägg kotletten i en ugnfast form och ställ in i ugnen. Kotletten är klar när innertemperaturen når 65 grader.
Bra att veta
Kotlettraden sitter längs grisens rygg mellan karré och rostbiff. Kotletten är en mångsidig detalj som kan styckas med eller utan ben. Utskuren och renputsad kallas kotletten också för fläskhare eller ytterfilé. Ytterfilén är ofta delad på längden för att ge en mer filélik form.
