Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden


Lammköttbullar
Scan Lammköttbullar är gjorda på en väl avvägd kombination av lamm- och nötkött från svenska gårdar. Köttbullarna har en hög kötthalt på 80% och är teflonstekta utan tillsatt fett eller olja för att få en rustik och hemmagjord känsla. För att ge våra lammköttbullar en extra god och rund smak har vi på Scan kryddat dem med bl.a. salvia, oregano, rosmarin och vitlök.
Innehåll
Ingredienser: Svenskt lamm- och nötkött (80%), potatis, potatisstärkelse, salt, potatisfiber, vitlök, lök, paprikapulver, salvia, oregano, rosmarin, cayennepeppar.
Näringsvärde per 100g
- Energi 1 000 kJ / 230 kcal
- Fett 15 g
- Varav mättat fett 7,3 g
- Kolhydrater 10 g
- Varav sockerarter 0,6 g
- Protein 15 g
- Salt 1,5 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 299040
Vikt: 400 g
GTIN: 7300299040002
Produktdata
Ursprung: Sverige
Förvaring: FÖRVARING & HÅLLBARHET: FRYSVARA: Ska förvaras vid -18°C eller kallare.
Tillagning
Tillagningsanvisning stekpanna: Stek i lite matfett på medelvärme i ca 10 min. Rör om då och då. Fler recept och tillagningssätt hittar du på www.scan.se