Varm skinka på östgötavis

Varm skinka på östgötavis

KokaUngssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 1 Scan Piggham rimmad ekologisk julskinka

KORNGRYNSSALLAD

  • 1 dl korngryn
  • 1 stjälk blekselleri tunt skivad
  • ¼ rödkålshuvud strimlat
  • 1 äpple klyftat
  • 2 schalottenlökar skivade

VINÄGRETT

  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk söt senap
  • ½ dl rapsolja
Gör så här Ugnsbaka eller koka och griljera skinkan enligt förpackningsanvisning. Vispa sedan ihop ingredienserna till vinägretten i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Koka korngrynen mjuka enligt förpackningsanvisning i en kastrull. Låt svalna. Blanda korngrynen med övriga salladsingredienser i en skål. Vänd ner vinägretten och smaksätt med salt och peppar. Servera korngrynssalladen till tunt skivad varm skinka.