Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden

Grillribs med marinerade böngroddar
- 1 förp Scan Grillribs ca 850 g
- 1 burk böngroddar ca 400 g
- 2 dl basmati- eller jasminris
- ½ dl hackade rostade jordnötter
- ½ strimlad purjolök
MARINAD
- 1 tsk malen ingefära
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 2 msk majsolja
- 2 msk sweet chilisås
Koka riset och garnera det med jordnötter och purjolök.
Grilla ribsen ca 15 cm från glöden i 25-35 minuter. Vänd 5-6 gånger under grillningen. Grillribsen ska bli genomstekta och få en fin grillyta. Avsluta med att pensla dem med resterande marinad.
Servera Grillribsen med böngroddarna, grönsallad och lite mango chutney.