Grillribs med marinerade böngroddar

Grillribs med marinerade böngroddar

Grilla För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan Grillribs ca 850 g
  • 1 burk böngroddar ca 400 g
  • 2 dl basmati- eller jasminris
  • ½ dl hackade rostade jordnötter
  • ½ strimlad purjolök

MARINAD

  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk majsolja
  • 2 msk sweet chilisås
Gör så här Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Häll av böngroddarna och blanda dem med hälften av marinaden. Låt marinera i 30 minuter.

Koka riset och garnera det med jordnötter och purjolök.

Grilla ribsen ca 15 cm från glöden i 25-35 minuter. Vänd 5-6 gånger under grillningen. Grillribsen ska bli genomstekta och få en fin grillyta. Avsluta med att pensla dem med resterande marinad.

Servera Grillribsen med böngroddarna, grönsallad och lite mango chutney.