Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 1 förp Scan Grillribs ca 850 g
- 2 majskolvar
- 1 msk smör
ANANASSÅS
- 1 dl kokosmjölk
- 1 msk färskpressad citronsaft
- 2 msk jordnötssmör
- 1 tsk curry
- 3 skivor konserverad ananas hackad
- ½ chilifrukt hackad
- ev matyoghurt
Koka upp kokosmjölk, citronsaft, jordnötssmör och curry i en kastrull. Vänd ner ananas och chili. Låt svalna. Såsen ska serveras rumstempererad.
Grilla ribsen ca 15 cm från glöden i 25-35 minuter. Vänd 5-6 gånger under grillningen. Ribsen ska bli genomstekta och få grillyta. Lägg majsbitarna på grillen några minuter.
Lägg en liten klick smör på den varma majsen. Servera med ananassås, sallad och bröd. Dekorera med ananas skuren i tärningar och ev yoghurt.