Paella Merguez med räkor

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Merguez à 260 g
  • 2 dl ris
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 pkt saffran ½ g
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • ½ strimlad paprika
  • 2 tomater grovt tärnade
  • ½ purjolök skivad
  • 4 räkor med skal
  • 12 skalade räkor
  • 1 klyftad citron
Gör så här Fräs ris, vitlök, saffran och tomatpuré i olja i en gryta i någon minut. Häll i vin och buljong. Låt koka upp. Tillsätt grönsakerna och låt sjuda i 20 minuter. Skär korvarna i slantar. Stek dem i en teflonpanna. Lägg i räkorna med skal någon minut på slutet. Vänd ner korvarna och de skalade räkorna i riset. Garnera paellan med de stekta räkorna och citronklyftor.