Frittata med rimmat fläsk och spenatyoghurt

För 4 personer
Ingredienser
  • 250 g Scan Piggham Stekfläsk Skivat
  • 2 tomater
  • 1 zucchini
  • 150 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 8 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven ost

SPENATYOGHURT

  • 150 g färsk spenat
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
Gör så här Skölj spenaten noggrant och skär den i strimlor till spenatyoghurten. Vänd ner den i yoghurten och smaksätt med vitlök, salt och svartpeppar. Sätt ugnen på 275°C. Skär fläsket i bitar och stek. Låt fläsket rinna av. Skär tomater, zucchini, champinjoner och lök i skivor. Fräs dem mjuka tillsammans med lite smör i ugnssäker stekpanna. Tillsätt fläsket när det är klart. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Tillsätt ost, smaksätt med salt och peppar. Häll äggblandningen över fläsk- och grönsaksblandningen i stekpannan och låt steka i några minuter. Grädda frittatan högt uppe i ugnen tills äggblandningen stelnat. Stjälp upp frittatan på en skärbräda och skär den i tårtbitar. Servera frittatan med spenatyoghurten.