Stekt lövbiff med dillsenapscrème

Stekt lövbiff med dillsenapscrème

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan lövbiff
  • 1 msk smör
  • salt och peppar

KLYFTPOTATIS

  • 800 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt

DILLSENAPSCRÈME

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk senap
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ dl finhackad dill
  • salt och peppar
Gör så här Sätt ugnen på 225°C. Skala potatisen och skär i klyftor. Vänd i olja på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek potatisen mjuk och gyllenbrun i ugnen i cirka 25 minuter. Salta. Blanda crème fraiche, senap, vitlök och dill. Smaksätt med salt och peppar. Stek lövbiffarna hastigt på båda sidor i smör i en het stekpanna. Salta och peppra. Servera lövbiffen med potatisklyftor, dillsenapscrème och pickles.