Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
Kokt skinka griljerad med fetaost och basilika, serverad med potatissallad från medelhavet och marinerad paprika
- 2-2½ kg Scan Piggham helgskinka färdigkokt
GRILJERING
- 1 kruka basilika
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 150 g fetaost
- 1 äggula
POTATISSALLAD MED MEDELHAVSSMAK
- 12-14 fasta potatisar
- 1 strimlad purjolök
- 10 hackade soltorkade tomater
- 2 msk kapris
- 20 svarta kärnfria oliver
- 3 dl gräddfil
- 1 dl majonnäs
- ½ tsk salt
- ½ tsk peppar
MARINERAD PAPRIKA
- 4 stora paprikor i olika färger
- ½ tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- saften av en liten citron
- 2 skivade vitlöksklyftor
- 1 tsk torkad timjan
- ½-1 dl olivolja
GARNERING
- färsk timjan