Kokt skinka griljerad med fetaost och basilika, serverad med potatissallad från medelhavet och marinerad paprika

För 6 personer
Ingredienser
  • 2-2½ kg Scan Piggham helgskinka färdigkokt

GRILJERING

  • 1 kruka basilika
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 150 g fetaost
  • 1 äggula

POTATISSALLAD MED MEDELHAVSSMAK

  • 12-14 fasta potatisar
  • 1 strimlad purjolök
  • 10 hackade soltorkade tomater
  • 2 msk kapris
  • 20 svarta kärnfria oliver
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peppar

MARINERAD PAPRIKA

  • 4 stora paprikor i olika färger
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • saften av en liten citron
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • ½-1 dl olivolja

GARNERING

  • färsk timjan
Gör så här Tag bort nät och svål på skinkan och lägg den på ett ugnssäkert fat. Sätt ugnen på 225°C. Plocka bladen av basilikaplantan och stöt dem i en mortel. Blanda basilikan med övriga ingredienser till griljeringen. Bred griljeringen över skinkan. Griljera skinan mitt i ugnen ca 15 min. Låt skinkan svalna och sätt sedan in den i kylskåp minst en timme så att griljeringen stelnar innan skinkan skärs upp. Potatissallad med medelhavssmak Koka potatisen knappt mjuk med skalet på. Låt den kallna, skala den och skär den i "sockerbitsstora" bitar. Blanda samman ingredienserna till potatissalladen och ställ den kallt. Marinerad paprika Sätt ugnen på grill och högsta värmen. Skölj paprikorna och dela dem på längden. Tag bort kärnorna. Lägg dem på en plåt med den kupade sidan uppåt och stek dem tills det bildas blåsor i det tunna ytterskalet. Dra av skalet från paprikorna och skär dem i breda remsor. Lägg dem på ett fat. Salta och peppra. Blanda citronsaft, vitlöksklyftor, timjan och olja. Häll marinaden över paprikorna. Strö över timjan och täck över med plast. Låt dem marineras minst en timme, gärna längre. Servera de marinerade paprikorna till skinkan.